“Ik haal veel werkplezier uit het contact met bewoners.”

.
Tristan Lasschuit
Allround vakman
Tristan is vakman bij Lieven de Key. Hij doet alles: van timmerwerk tot tegelen en nog veel meer. Soms maakt hij een lege woning klaar voor een nieuwe bewoner, maar meestal werkt hij in een bewoond huis. Tristan beleeft veel plezier aan het contact met bewoners en is er trots op dat hij voor een woningcorporatie werkt.

Waarom werk jij bij Lieven de Key?

Ik zag een vacature bij Lieven de Key voor een allround vakman. Dat betekent dat je alle voorkomende werkzaamheden doet. Bij een aannemer doe je meestal maar één klus. Bijvoorbeeld alleen timmerwerk, meestal in een lege woning. Het werk bij een woningcorporatie is veelzijdiger én kom je bij bewoners over de vloer. Dat vind ik veel leuker.

Kun je je als vakman verder ontwikkelen binnen Lieven de Key?

Jazeker! Bij Lieven de Key krijg je bijvoorbeeld elk jaar een persoonlijke loopbaan opleiding budget. Hiermee kan je jezelf altijd blijven ontwikkelen. Ook zijn er genoeg andere functies waar je naar door kan groeien. Als je het sociale aspect leuk vindt kan je bijvoorbeeld beheerder worden. Vind je het projectmatige aspect interessant, dat kan dan weer bij de afdeling vastgoed.

“Als allround vakman doe je alle voorkomende onderhoudsklussen, meestal in bijzijn van de bewoner.”

Wat maakt je werk zo afwisselend?

Het klantcontact! Doordat je bij bewoners thuis komt, is elke dag anders. Het zijn bijna altijd leuke mensen. Ze zijn blij dat je komt en we hebben vaak gezellige gesprekjes. Ik kom bij iedereen lachend binnen. Op mijn werkbon zie ik wat ik moet doen en ik ga aan de slag. Sommige mensen blijven kijken, anderen lopen weg. Ik heb liever dat ze blijven. Anders werk ik alsnog in mijn eentje!

Heb jij iets met woningcorporaties?

Zeker! Ik vind corporaties heel belangrijk, want huren is zo moeilijk! Al die huisjesmelkers verpesten het voor bewoners. Corporaties werken juist hoe het moet. Geen winstdoel, eerlijk verhuren. Ik ben er trots op dat ik bij zo’n organisatie werk. Lieven de Key is dan ook nog eens een sociale organisatie. Iedereen doet echt zijn best voor iedereen. Daar ben ik ook trots op!

Wat zou je willen zeggen tegen een vakman die wil solliciteren bij Lieven de Key?

Ben je een sociaal persoon, hou je van contact met mensen en van afwisseling? Dan is Lieven de Key een van de betere opties. Je hoeft niet per se sociaal te zijn om een kraan te repareren, maar je werk is veel leuker als je het op een sociale manier doet.

“Huisjesmelkers verpesten het voor huurders. Corporaties werken juist hoe het moet. Geen winstdoel, eerlijk verhuren. Ik ben er trots op dat ik bij zo’n organisatie werk.”
Stel een vraag
.
Hi! Heb je een vraag of wil je meer informatie? Stel dan gerust je vraag!