“Werken voor een corporatie doe je niet zomaar, dat is een bewuste keuze.”

.
Sam van de Poll
Junior exploitatiemanager
Sam zijn eerste baan is meteen een pittige: hij neemt beslissingen over de toekomst van 25.000 wooncomplexen. Dat doet hij met twee andere exploitatiemanagers in een breed samengesteld team met collega’s vanuit de wijk. En vanuit een typische Lieven de Key-blik: met een focus op de opbrengst voor de maatschappij.

Wat doet een exploitatiemanager?

Kort samengevat: je brengt het rendement van wooncomplexen in kaart. Bij Lieven de Key hebben we het dan over financieel rendement, maar heel nadrukkelijk óók over maatschappelijk rendement. We kijken met een brede blik naar het complex. Hoe is de leefbaarheid in het complex? En in de buurt? Hoe gaan de bewoners met elkaar om? En met omwonenden? Is de bewonersgroep een goede mix van bijvoorbeeld starters en senioren, en van verschillende culturele achtergronden? Hoe betaalbaar zijn de woningen? Hoe duurzaam?

En wat doe je met al die informatie?

Die leggen we naast de beleidsmatige en strategische koers van Lieven de Key. Op basis daarvan nemen we tactisch-strategische beslissingen over het complex: gaan we investeren en zo ja hoe, en hoe verantwoorden we dat?

Wat een interessante baan!

Ik vond dit een unieke, extreem interessante vacature. Dat komt door hoe Lieven de Key deze baan heeft ingericht: financieel sturen vanuit maatschappelijk denken. Ook bijzonder is dat mijn twee collega’s en ik niet vallen onder de afdeling Vastgoed, maar onder de afdeling Wonen. Dat zet meteen de toon. We hebben daardoor korte lijntjes met Onderhoud en met de wijk- en programmateams. Onze directe collega’s zijn wijkmanagers. We sparren en maken gezamenlijk gedragen keuzes, waarmee we direct aan de slag gaan.

“Als exploitatiemanager zorg je ervoor dat onze wooncomplexen financieel gezond zijn én iets bijdragen aan Amsterdam.”

Kende je Lieven de Key al?

Nee, ik was sowieso nog niet goed bekend woningcorporaties. Na mijn studies Economie, Bedrijfskunde en Real Estate Finance zocht ik eerst werk in de commerciële sector, maar er waren weinig interessante banen. Ik ben maatschappelijk geïnteresseerd en wil graag iets betekenen; het gaat mij niet alleen om geld verdienen.

Wat heb je nodig om bij Lieven de Key te werken?

Een brede interesse. Er komen elke dag zo veel thema’s langs, daar moet je iets mee hebben. Je kan niet gaan werken bij een corporatie alleen omdat je inkomen nodig hebt. Deze organisatie vraagt om betrokkenheid en motivatie. Verder moet je ook echt willen bijdragen aan Amsterdam. We werken aan een unieke stad met een unieke charme, maar ook met een unieke samenstelling en unieke uitdagingen.

Wat heb je de afgelopen twee jaar geleerd?

Dat mensen heel verschillend zijn. Standaardoplossingen werken daardoor meestal niet. Daar moet je op slimme manier mee om kunnen gaan.

“Ik ervaar bij Lieven de Key een open cultuur, waarin iedereen elkaar durft aan te spreken!”
Stel een vraag
.
Hi! Heb je een vraag of wil je meer informatie? Stel dan gerust je vraag!