“Ik vind dat we een leuke mix van bezit en projecten hebben, maar zeker ook van collega’s.”

.
Praveen Kartaram
Projectontwikkelaar
Praveen werkt sinds 2009 bij Lieven de Key. Hij is na zijn studie Bouwkunde begonnen als projectleider bij de afdeling Planmatig Onderhoud en werd dat vervolgens bij de afdeling Ontwikkeling & Realisatie. Sinds een jaar is hij projectontwikkelaar en volgt hij een studie naast zijn baan. Als Amsterdammer vindt hij het fantastisch om te werken in en aan Amsterdam.

Dat doorgroeien, hoe verliep dat?

Ik heb eigenlijk nooit twee jaar achter elkaar hetzelfde gedaan. Dat begon al bij Planmatig Onderhoud waarbij mijn onderhoudsprojecten steeds iets groter en ingewikkelder werden en vervolgens bij Ontwikkeling waar ik met transformatie- en nieuwbouwprojecten te maken kreeg. Het doorgroeien ging wat dat betreft redelijk vanzelf.

Had je daarin de keus?

Sterker nog, ik vroeg er om. We hebben als Lieven de Key een heel divers bezit van rijksmonumenten tot en met nieuwbouw woontorens en dat verspreid over heel Amsterdam. Ik vind het tof dat ik bij zoveel verschillende projecten betrokken kan zijn en dat ze steeds iets complexer worden. Dat laatste is dus op mijn verzoek, want dat zie ik als een uitdaging.

Eerst ‘Planmatig Onderhoud’, toen ‘Ontwikkeling & Realisatie’. Is dat heel anders?

Zeker. Bij Planmatig Onderhoud ben je vooral bezig met instandhouding en verduurzaming en heb je elk jaar een groot aantal projecten die je organiseert. Het resultaat zie je relatief snel en je werkt vrij zelfstandig. De projecten bij Ontwikkeling & Realisatie duren vaak enkele jaren waarbij ook veel tijd in de voorbereiding zit. Je werkt meestal in grotere teams en werkt intern samen met veel collega’s en extern ook met bijvoorbeeld de gemeente. Mijn eerdere ervaring met onderhoudsprojecten en ons bestaand bezit maken me denk ik wel tot een betere projectontwikkelaar in de nieuwbouw.

“Als projectontwikkelaar ben je al vroeg betrokken bij projecten en kan je meebeslissen voor het beste resultaat.”

Een studie naast je baan. Hoe bevalt dat?

De Master of Real Estate (MRE) die ik nu volg is best pittig en duurt 2 jaar. Ik zat er al enige tijd aan te denken en heb het zelf ingebracht bij mijn leidinggevende. Daarna heb ik goede afspraken gemaakt over mijn tijdsbesteding en aantal projecten zodat ik dit met mijn werk kan combineren. Ik denk dat je best veel bij Lieven de Key kan doen qua studies, vooral als je dit zelf uitzoekt en aandraagt.

Waarom ben jij geïnteresseerd in volkshuisvesting?

Toen ik nog Bouwkunde studeerde specialiseerde ik mij in de volkshuisvesting. Je leert dan ook hoe het in andere landen werkt en dan ben ik wel blij met hoe het hier geregeld is. Met alle uitdagingen rondom huisvesting denk ik dat een grote rol voor woningcorporaties is weggelegd en daar wil ik graag aan bijdragen.

Jij past bij Lieven de Key. Past de Lieven de Key ook bij jou?

Absoluut! Ik werk er niet voor niets al zo lang, want ik vind dat we een leuke mix van bezit en projecten hebben, maar zeker ook van collega’s. Bovendien zitten we midden in de stad in een heel mooi gerenoveerd kantoor waar ik ook een steentje aan heb mogen bijdragen. Er zijn nog genoeg uitdagingen die ik wil aangaan met bijbehorende doorgroeimogelijkheden.

“Als je iets wil betekenen voor bewoners in welke vorm dan ook kan je dat bij Lieven de Key doen.”
Stel een vraag
.
Hi! Heb je een vraag of wil je meer informatie? Stel dan gerust je vraag!