“Het is heel fijn, al die positieve energie waarmee iedereen hier het beste beentje voor zet.”

.
Majda el Morabet
Teamleider incasso
Majda stuurt een team aan van vijftien collega’s. Haar team bestaat deels uit incassomedewerkers en deels uit ‘vliegende keeps’: flexibele medewerkers die dáár worden ingezet waar extra handen nodig zijn. De incassomedewerkers uit het team helpen bewoners met een huurachterstand. Als teamleider begeleid, ondersteun en inspireer je je team.

Incasso – is dat leuk werk?

Dat is vooral belangrijk werk! Want door tijdig te reageren op betalingsachterstanden, kun je grotere problemen bij huurders helpen voorkomen. Daarom komen wij bij de eerste probleemsignalen in beweging en helpen mensen verder. We spreken tegenwoordig dan ook van sociaal incasseren. Daarbinnen is veel meer ruimte dan vroeger. Mijn mensen horen soms schrijnende verhalen. Het is een van mijn taken de medewerkers te ondersteunen.

Wat is jouw doel als teamleider?

Het team zo aansturen, dat we met elkaar doelen behalen. Zit mijn team lekker in hun vel, kunnen zij goed hun werk doen, dan heb ik mijn werk ook goed gedaan.

Hoe heb je dat voor elkaar gekregen?

Dat hebben we als team gerealiseerd. We hebben met elkaar een doelgerichte aanpak ontwikkeld. Eerst hebben we gezocht naar quick wins. Verder hebben we het proces gestroomlijnd en met elkaar een eenduidige werkwijze afgesproken. Dat klinkt abstract, maar als iedereen precies weet hoe we werken, kom je samen tot een beter resultaat. Dat blijkt.

“Als teamleider begeleid, ondersteun en inspireer je je team.”

Wat heb je nodig om een goede teamleider te zijn?

Je moet snel kunnen schakelen. Verder heb je positiviteit, motivatie en doorzettingsvermogen nodig. Daarnaast zie je makkelijker kansen en mogelijkheden als je bekend bent met de materie waar je team aan werkt. Zelf heb ik in mijn jonge leven al veel verschillende dingen gedaan. Dat komt goed van pas in mijn dagelijks werk.

Waar liggen jouw ambities?

Ik was bezig met een master-opleiding in een heel andere richting. Kort voor het einde van die opleiding zag ik de vacature voor mijn huidige baan. Teamleider was een nieuwe positie bij Lieven de Key. Wát een buitenkans om nieuwe dingen te leren en leiding te mogen geven – ik zou wel gek zijn als ik dit niet probeerde! Dat is nu bijna 2 jaar geleden. Typisch Lieven de Key: ik kreeg alle ruimte om naast mijn werk ook mijn studie af te maken.

Hoe kijk je nu naar de toekomst?

Op de lange termijn overweeg ik een eigen praktijk op basis van mijn opleiding. Maar eerst is er nog zo veel te leren! Lieven de Key biedt daartoe alle ruimte. Mede daardoor voel ik me hier heel erg thuis; tussen al die collega’s met verschillende persoonlijkheden, een echte afspiegeling van Amsterdam. Het is heel fijn, al die positieve energie waarmee iedereen hier het beste beentje voor zet.

“Lieven de Key bestaat uit mensen met verschillende persoonlijkheden en achtergronden; een echte afspiegeling van Amsterdam.”
Stel een vraag
.
Hi! Heb je een vraag of wil je meer informatie? Stel dan gerust je vraag!