“Lieven de Key is heel betrokken bij alle medewerkers; daar ben ik trots op.”

.
Kirsten Forte
Senior beleidsmedewerker
Kirsten werkt als senior beleidsmedewerker op de afdeling Portefeuille & Beleid. Ze ondersteunt de directeur-bestuurder in het contact met de huurdersvereniging Arcade. En voor Arcade is ze dé ingang naar de directie van Lieven de Key. Ze vindt het prettig om over en weer te weten wat er speelt.

Wat doe jij zoal de hele dag?

Zes keer per jaar bereid ik het reguliere overleg voor. Ik stuur dan tijdig alle relevante stukken naar Arcade. Verder organiseer ik voor Arcade informatierondes over allerlei thema’s en begeleid ik adviestrajecten: bij nieuw beleid heeft Arcade adviesrecht. Dat loopt via mij. Ik breng dat adviestraject in kaart en bekijk wat we tijdens het traject kunnen doen.  

Interessant zeker?

Nou en of! Ik ben ook gebiedsbeheerder geweest. Toen had ik veel contact met bewonerscommissies. Nu krijg ik veel meer mee van de politieke kant en heb ik meer invloed. Ik snap beter hoe we tot keuzes komen. Ik vind het waardevol dat ik ingewikkelde beleidskeuzes kan uitleggen aan mensen die soms heel anders denken. Zo kan ik meer begrip kweken. Dat werkt twee kanten op: ik inventariseer meteen wat Arcade signaleert bij bewoners. Zo heb ik goed overzicht over wat er speelt.

Hoe ben jij op deze plek beland?

Tijdens mijn studie sociaaljuridische dienstverlening vond ik huurrecht al een heel leuk vak. Mijn bus reed altijd langs Lieven de Key, en dat bracht me op het idee eens op hun website te kijken. En toen zag ik vijf passende vacatures! Het scheelde dat ik vanuit mijn werk bij het Juridisch Loket Lieven de Key al had leren kennen als een echte sociale organisatie.

“Als beleidsmedewerker vertaal je het grotere politieke verhaal naar de stevige keuzes van Lieven de Key.”

En klopte dat beeld een beetje?

Ja, helemaal! Daarbij is Lieven de Key eigenzinnig. We doen het nét even anders. We maken graag duidelijke afspraken, ook als dat betekent dat we iets níét doen. We houden vast aan de lijn die we zelf uitgestippeld hebben. Concreet: we hebben gekozen voor een focus op de woonstarter. We zijn er voor onze trouwe bewoners én voor jonge woonstarters die hun eerste stappen willen zetten op de Amsterdamse woningmarkt.

Dus je blijft nog wel even?

Absoluut. Ik werk inmiddels dertien jaar bij Lieven de Key, nu in mijn derde functie. Lieven de Key is heel betrokken bij alle medewerkers; daar ben ik trots op. De organisatie wil je echt de kans geven het beste uit jezelf te halen.

Wat heb je nodig om jouw werk te kunnen doen?

Je bent hier op je plaats als je het belangrijk vindt voor wie je het doet: onze bewoners. Je moet betrokkenheid voelen voor die doelgroep. Wonen is nu eenmaal een eerste levensbehoefte. Het moet je aanspreken om daar vanuit een dienstverlenende rol aan bij te dragen.

“Lieven de Key wil je echt de kans geven het beste uit jezelf te halen.”
Stel een vraag
.
Hi! Heb je een vraag of wil je meer informatie? Stel dan gerust je vraag!