“Bij Lieven de Key hebben we de bewoners het allerhoogste in het vaandel.”

.
Joost van den Bosch
Projectleider
Joost heeft een hele carrière achter de rug bij Lieven de Key. Hij is heel trots op wat hij heeft bereikt: een mooie functie, opgeknapte complexen, goed contact met bewoners én hij draagt bij aan goed wonen in de stad waar hij zielsveel van houdt: Amsterdam.

Hoe ben je in je huidige baan beland?

Ik werk sinds mijn dertiende in de bouw. Zo’n vijftien jaar geleden begon ik als onderhoudstimmerman bij Lieven de Key. Daarna knapte ik leeggekomen woningen op. Vervolgens deed ik opnames en inspecties. Toen werd ik opzichter en sinds kort ben ik projectleider.

Hoe heb je al die stappen gezet?

Er kwam steeds meer kijken bij mijn werk, en ik pakte die dingen gewoon op. Ik ben zó trots dat ik op dit punt aangekomen ben! Dit had ik nooit kunnen bedenken toen ik dertien was!

Wat doe je als projectleider?

Er wordt voor elk jaar een jaarplan opgesteld en dan worden de projecten toegewezen aan projectleiders. Je begeleidt het onderhoud van de complexen aan de hand van de jaarplannen. In juli hoor je hoe het jaarplan eruit ziet. Dan ga je de complexen inspecteren. Na de ronde met aannemers ga je puzzelen: wat kan er met het beschikbare budget voor dat complex. In het nieuwe jaar start de uitvoering, en ik begeleid dan het werk dat in uitvoering is. En ik ben aanspreekpunt voor bewoners. Dat vind ik óók leuk aan mijn werk. En dat past bij Lieven de Key, we hebben de bewoners het allerhoogste in het vaandel.

“Als projectleider begeleid je onderhoudsprojecten van de eerste plannen tot de uiteindelijke uitvoering.”

Waar ben je het meest trots op?

Het project in de Camperstraat! Dat was zo’n mooi verbeterproject: van asbestsanering tot leidekken. Ik zat er met mijn neus bovenop – op de technische uitdagingen en op dat oude ambacht. Daar heb ik echt van genoten. Ik laat graag aan mijn kinderen, vrienden en ouders zien waar ik aan heb gewerkt. Ik ben er echt trots op dat ik bijdraag aan het mooi houden van Amsterdam, mijn stad.

Wat betekent het voor je dat je voor een woningcorporatie werkt?

Mijn zoon is nu 17 jaar, ik hoop dat hij straks een huis kan vinden. Lieven de Key geeft woonstarters de kans op de Amsterdamse woningmarkt. Dat is een lichtpuntje. Het voelt goed om te werken voor een organisatie die daar aandacht voor heeft. Dat geldt ook voor de energietransitie. We gaan een deken over de stad leggen. Dat is met de hoge energieprijzen heel belangrijk werk.

Wat zou je willen zeggen tegen sollicitanten?

Als je de kans krijgt hier te komen werken, grijp ‘m dan. Je komt bij een sociale organisatie. Tijdens corona voelde je hoe belangrijk dat is. De weekstart waar we sindsdien de week mee aftrappen, ben ik echt gaan waarderen: er is ruimte voor afspraken én voor persoonlijke aandacht.

“Ik ben zó trots dat ik op dit punt aangekomen ben! Dat had ik nooit gedacht als dertienjarig timmermannetje.”
Stel een vraag
.
Hi! Heb je een vraag of wil je meer informatie? Stel dan gerust je vraag!