“Ik heb hier echt mijn eigen baan kunnen vormgeven.”

.
Jilton Kyeremah
Programmamedewerker
Jilton is programmamedewerker. Hij vertegenwoordigt Lieven de Key in VvE’s (Verenigingen van Eigenaren). Na zijn studies Bouwkunde en Financiën leek zijn toekomst in het commerciële vastgoed te liggen. Maar die wereld vond hij te hard. Nu ontwikkelt hij zich binnen Lieven de Key, waar hij steeds meer verantwoordelijkheden krijgt.

Wat doe jij zoal de hele dag?

Lieven de Key zit in een paar honderd VvE’s. Die hebben we verdeeld over ongeveer twaalf medewerkers. We zijn betrokken bij de verduurzaming, we onderhouden contacten, bereiden vergaderingen voor, zorgen voor agenda’s en notulen, controleren of stukken aan eisen voldoen, sturen besluiten aan, bewaken onderhoudsbudgetten, controleren meerjarenonderhoudsplannen – en dan heb ik er nog andere taken bij ook. Dus werk genoeg!

Leuk werk?

Absoluut! Ik draai nog niet zo lang mee en heb nu vooral kleinere VvE’s in mijn pakket. Voor de toekomst hoop ik op grotere VvE’s, waar meer speelt. Evengoed ben ik er trots op dat ik overal bij betrokken wordt. Soms zijn er vergaderingen met de externe VvE-beheerder, soms samen met andere corporaties, soms op managementniveau. Daar mag ik dan bij aanschuiven én meepraten. Dat is spannend en leerzaam tegelijk.

Er bestaat geen opleiding VvE-medewerker, toch?

Klopt. Zelf heb ik Bouwkunde gestudeerd en een financiële opleiding gedaan. Ook heb ik werkervaring in de profit en de non-profit. Na mijn studie wilde ik economie en bouwkunde combineren, maar ik wilde geen commerciële functie meer. Wel wilde ik graag bij een grote organisatie werken, omdat ik daar meer ontwikkelkansen verwachtte. En toen zag ik een vacature voor trainee bij Lieven de Key.

“Als programmamedewerker ben je dé professionele partij in een VvE.”

En? Waren die er, die ontwikkelkansen?

Als je ergens solliciteert, hoor je altijd dingen als ‘bij ons kun je je eigen weg uitstippelen’. Vaak zijn dat clichés zonder inhoud. Maar ik heb hier echt mijn eigen baan kunnen vormgeven. Toen ik als trainee meer wilde leren, heb ik gevraagd om een eigen takenpakket. Zo kon ik doorgroeien tot ik werd aangesteld als programmamedewerker. Ik heb echt de ruimte gekregen om me daartoe te ontwikkelen.

Wat heb je nodig voor dit werk?

Sociale vaardigheden en mensenkennis; je moet kunnen inschatten hoe je mensen bereikt. Wonen is een complex onderwerp. Daarom moet je een duizendpoot zijn. Je moet het voortouw durven nemen en processen in goede banen kunnen leiden. Jij bent wel de professionele partij binnen de VvE, zo word je ook gezien.

Wat zeg je tegen mensen die overwegen te solliciteren bij Lieven de Key?

Kom erbij! Je krijgt de kans om te leren en te ontdekken wat bij je past. Als je gemotiveerd bent, kun je alle kanten op. Ook als je niet weet wat je uiteindelijk wilt doen, kom gewoon. Probeer wat bij je past en vind je plek.

“Iedereen zit door elkaar te werken. Dus niet in clubjes per afdeling. Daardoor weet je veel beter wat er speelt in andermans werk.”
Stel een vraag
.
Hi! Heb je een vraag of wil je meer informatie? Stel dan gerust je vraag!