“Het is echt heel bijzonder dat het management hier zo benaderbaar is.”

.
Hung Wong
Senior medewerker verslaggeving
Hung werkt sinds kort bij Lieven de Key als medewerker verslaglegging en fiscaliteit. Hij werkt dagelijks met cijfers: hij verzorgt de projectadministratie en draagt bij aan financiële jaarverslagen. Door zijn werk voor Lieven de Key heeft hij een groot hart ontwikkeld voor ‘goed wonen’.

Waarom heb jij kortgeleden bij Lieven de Key gesolliciteerd?

Ik ben gedurende mijn werkzame leven een paar keer van baan gewisseld. Toen ik tegen de vijftig liep, ging ik nadenken: ik moet best nog lang werken, hoe hou ik dat interessant? Ik ben toen Finance gaan studeren aan de HvA; binnenkort studeer ik af. En ik stapte over naar Lieven de Key.

Waarom Lieven de Key?

Nadat ik deze vacature zag, heb ik de hele website van Lieven de Key afgestruind. Want ik wil alleen werken bij een bedrijf dat me aanspreekt. Mijn oog viel op een zin die me raakte: ‘We blijven investeren in mensen’. Dat ademde kansen en daar sloeg ik op aan. Voor mezelf, maar ik vind het ook fijn dat blijkbaar iedereen intern kan doorgroeien.

En? Worden je verwachtingen waargemaakt?

Ik heb nog nooit ergens gewerkt waar je zo veel kansen krijgt. ‘Investeren in mensen’ is hier echt geen holle kreet. Een collega werkt hier al veertig jaar, dankzij de mogelijkheden die hij kreeg. Je hebt alle vrijheid in je ontwikkelrichting en je wordt gestimuleerd om gebruik te maken van die ruimte. Lieven de Key heeft ook een heel eigen karakter. De sfeer is persoonlijk. Dat zie je ook aan de omgang met de directie: die is heel benaderbaar. De directeur en de managers zitten gewoon overal tussen de collega’s te werken.

“Als medewerker verslaglegging en fiscaliteit bij Lieven de Key zorg je ervoor dat de cijfers kloppen”

Wat houdt je werk zoal in?

Ik doe de projectadministratie rondom bouwprojecten. Budgetten, begrotingen en kasstroom bewaken, facturen tijdig betalen, enzovoort. Fiscaliteit is ook een onderdeel van mijn takenpakket, dat gaat meer over het financiële jaarwerk. Vaak zijn verslaglegging en fiscaliteit gescheiden taken, maar in mijn baan is dat gecombineerd. Dat past mooi bij mijn opleiding.

Werk je op afstand van bewoners?

Het is maar hoe je het bekijkt. Mijn werk gaat over cijfers, maar die staan ergens voor. Voor studentenwoningen, voor nieuwbouw, voor renovatie, voor kansen voor jongeren – ik ben er heel trots op dat mijn werk daaraan bijdraagt!

Wat zou je tegen sollicitanten willen zeggen?

Op het moment liggen de banen voor het oprapen. Wees daarom kritisch en kies gewoon voor een organisatie waar je je helemaal thuis voelt. Net zoals ik, hier bij Lieven de Key.

“Voor financieel-administratief werk heb je niet per se een sociaal hart nodig, maar persoonlijk vind ik het belangrijk om die betrokkenheid wél te voelen.”
Stel een vraag
.
Hi! Heb je een vraag of wil je meer informatie? Stel dan gerust je vraag!